De mogelijkheden...

De mogelijkheden bij ZCKoewacht

Zwem ABC

Zwemles
Kinderen kunnen in het jaar dat ze zes jaar worden al bij ons terecht voor zwemles. Bij kinderen die nog niet kunnen zwemmen, starten we met de opleiding voor het Zwem-ABC (zwemles). Bij kinderen die wel kunnen zwemmen, maar nog geen diploma hebben beginnen we met het toetsen van vaardigheden in het ondiepe bad. Voor het zwem-ABC gelden er vaste oefendagen, deze vindt u op hier. Drie keer per jaar hebben wij examens voor het Zwem-ABC.
 

Wedstrijdzwemmen

Challenges

Iedereen in het bezit van minimaal een zwemdiploma A, is bij ons van harte welkom op de trainingen voor wedstrijd zwemmen.

Welke dagen je komt trainen voor wedstrijd zwemmen is je eigen keus. De trainingstijden vindt u vindt u hier.

Iedere nieuwe zwemmer stroomt in in ons startplan waar van ABC zwemmen de sprong wordt gemaakt naar wedstrijdzwemmen.
Wanneer het startplan doorlopen is beschikt de zwemmer of de juiste techniek om door te stromen naar de reguliere wedstrijdzwemtrainingen.

Onze trainers zijn vol energie en bereid om iedereen te brengen tot betere prestaties. Wedstrijden in het binnenbad vinden meestal plaats op zondag, open water wedstrijden zijn meestal op zaterdag en zondag.

 

Masters zwemmen / Trim-Recreatief zwemmen
Masters

Op vrijdagavond (19:00 tot 20:30 uur), dinsdagavond (21.15 tot 22.15 uur) en zondagochtend (08:45-09:45) is er gelegenheid voor recreatief zwemmen (baantjes trekken) onder begeleiding van een trainer. Het niveau varieert van trim/recreatief zwemmers die zwemt voor de noodzakelijke  lichaamsbeweging tot aan de masterszwemmers waar  het zwemmen van scherpe tijden centraal staat. Maar voor elk niveau geldt dat het plezier en genieten van de sportbeleving aanwezig is. "Een leven lang zwemmen" is hier het motto.