Corona-update 21-05: Extra zwemuren dankzij versoepelingen

Submitted by
ZCKwebmaster
on
Fri, 05/21/2021 - 15:56

 Corona
Beste leden,

Het zal jullie niet ontgaan zijn, er zijn versoepelingen ingegaan, inzake Covid-19. Mooi nieuws, want we mogen en kunnen weer meer gaan doen. Al blijven er wel beperkingen. Zo is het nog steeds niet toegestaan met een onbeperkt aantal zwemmers actief te zijn, wanneer er zwemmers van ouder dan 27 jaar in het bad liggen.

En dan hebben we het over buiten zwemmen. Binnen is het allemaal nog lastiger.

Traditiegetrouw zeggen we het binnenzwemmen gedag voor de trainingen, wanneer het juni wordt. 

Momenteel zijn we actief met landtraining in Hulst, en buiten zwemmen in Kloosterzande. En uiteraard zijn we volop met de zwemles bezig in Reynaertland Hulst. De groep van zwemles is volop bezig om de kids klaar te stomen voor het afzwemmen op woensdag 14 juli (ZCK) en 17 juli (de Honte). Er wordt hard gewerkt om zo veel mogelijk kinderen hun diploma te kunnen laten halen. En ondertussen wordt er ook opgeleid met beginnende zwemmertjes die normaal gezien in het kleine badje beginnen. Dit kleine badje is nog buiten gebruik, maar doordat de bodem in het grote bad voor een belangrijk deel verhoogd kan worden, kunnen we deze groep kinderen wel les geven op veilige wijze.

De uitdaging is nu om zo veel mogelijk leden te kunnen bedienen. We hebben daartoe een overzicht gemaakt voor de periode tot half juli (afzwemmoment in Reynaertland, immers tot dan huren we water in Reynaertland). Tijdig zal worden geëvalueerd, en de rest van de zomer worden uitgewerkt. En sowieso, wanneer ergens iets moet worden aangepast zullen we dat doen. 

Dit is het schema:

    Axel
(vanaf 27-05)
Kloosterzande
(vanaf 27-05)
Hulst
(Vanaf 26-05)
Ma. 19:00-20:00 Wedstrijd vanaf 13    
Di. 19:00-20:00 Recreatief/banen    
  19:10-20:10   t/m 15 jaar  
  20:10-21:10   vanaf 16 jaar  
Wo. 18:15-19:15     t/m 12 jaar
  19:00-20:00 Wedstrijd vanaf 13    
Do. 19:00-19:30 Landtraining vanaf 13    
  19:30-20:30 Wedstrijd vanaf 13    
Vr. 19:00-20:00 Wedstrijd vanaf 13    
  19:10-20:10
 
  Alle wedstrijd
(niet recreatief)
 
  20:00-21:00 Recreatief    
Za. 15:45-17:15     t/m 12 jaar
Zo. 09:00-09:45     Landtraining vanaf 13 jaar
  10:00-10:45     Landtraining t/m 12 jaar

Samenvatting (tot en met 11 juli):

  • Zwemmen in Axel vanaf donderdag 27 mei
  • Zwemmen Honte (Kloosterzande) blijft dinsdag en vrijdag
  • Zwemmen Reynaertland: tot en met 12 jaar: op woensdagavond en zaterdagmiddag * (zie hieronder de voorwaarde van het kleine badje)
  • Landtraining op zondag in Hulst blijft (komende zondag, 1e Pinksterdag gaat gewoon door, aanmelden kan nog gewoon). De landtraining van woensdag in Hulst vervalt. Wel gaan we op donderdag in Axel een stukje landtraining doen. Dit betekent dat afgelopen woensdag 19 mei, in principe de laatste landtraining in Hulst was.
  • In Axel enkel zwemmen voor zwemmers vanaf 12 jaar. Zwemmers tot en met 12 jaar kunnen in Kloosterzande en Hulst terecht (met de opmerking dat er uitzonderingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld met gezinnen met 2 kinderen. Echter in principe zal de training in Axel aangepast zijn voor de oudere leeftijdsgroepen. Indien iemand vragen hierover heeft, graag een berichtje).
  • In Axel zullen we zo snel mogelijk starten met de zwem4daagse in Corona-stijl. Dat wil zeggen op dinsdag en vrijdag, in de tijdvakken voor recreatief zwemmen. Uiteraard, wedstrijdzwemmers, kunnen gewoon hun meters maken tijdens de trainingen. Hou dit in de gaten, meld je daarvoor aan, en verdien een mooie medaille).

Bij twijfel over waar je wel of niet terecht kunt, aarzel niet, en stel je vraag via secretarisATzckoewachtDOTcom


Bovenstaande kunnen we regelen, onder voorbehoud van:

  • In Reynaerland wordt de laatste hand gelegd aan een verbouwing. Bedoeling is dat het kleine badje een dezer dagen weer in gebruik kan worden genomen. Hier hangt een en ander van af, want dan komt er ruimte in het grote bad voor de wedstrijdzwemmers (tot en met 12 jaar).
  • we zijn, (samen met de Honte) 7 dagen in de week actief. Dit vereist de onmisbare inzet van onze vrijwilligers. Vrijwilligers die niet enkel nodig zijn om vakkundige trainingen aan te bieden, maar ook ter garantie van de nodige veiligheidsmaatregelen. We kunnen hierbij nog hulp gebruiken, ter assistentie aan het bad (toezicht, extra ogen), en als corona-coördinator.
    Meld je aan bij je club (ZCK = secretarisATzckoewachtDOTnl, Honte = zcdehonteAThotmailDOTcom)

 

VOOR ALLE ACTIVITEITEN GELD DAT AANMELDEN NOODZAKELIJK BLIJFT, TOT NADER BERICHT.

Voor ZCK via secretarisATzckoewachtDOTnl (Axel, landtraining zondag, en zwemmen Hulst woensdag)

Voor de Honte via zcdehonteAThotmailDOTcom (Kloosterzande, zwemmen Hulst zaterdag).


Verder willen we graag nog een keer benadrukken dat er harde grenzen qua leeftijd zijn gesteld in het overzicht. Dit is gebaseerd op richtlijnen en beperkingen die de Covid problematiek met zich meebrengt. We hebben dit vertaald naar werkbaarheid voor de zwemclubs. Indien echter een vraag hierover, aarzel niet. We hebben liever dat er vragen worden gesteld, dan dat er bij twijfel toch maar afgewacht wordt. Hou hierbij in het achterhoofd dat wijzigingen niet uitgesloten zijn, op basis van de aanmeldingen voor de diverse activiteiten. Waar mogelijk zullen we ons aanpassen aan de vraag.

Voor de open water zwemmers: we houden in de gaten wat er gaat gebeuren. Nog veel onduidelijk, omdat het organiseren van wedstrijden nog steeds lastig is, en bovendien allemaal vergunningsplichtig is. Hou het nieuws van onze club via mail en eventueel facebook in de gaten. (Helaas zal de wedstrijd van zowel Braakman als Sluis dit jaar geen doorgang vinden).

Bij voorbaat dank voor het begrip voor de beperkingen die we nog wel hebben, en het voorbehoud van eventuele wijzigingen.

We vertrouwen er op dat we voor zo veel mogelijk leden mogelijkheden bieden om weer actief te zwemmen. Dat is de eerste prioriteit. Er moet ook weer hard gewerkt worden om de protocollen up-to-date te maken. Voor de eerste training in Axel en in Hulst, zullen deze worden gedeeld met betrokken zwemmers.

Vragen/opmerkingen/suggesties, altijd welkom. Hopelijk zien we snel zo veel mogelijk van jullie bij een of ander zwembad. (alle baden, zowel Reyanertland, Kloosterzande en Axel, zijn verwarmd !!)