OPROEP: NIEUWE JURYLEDEN GEZOCHT

Submitted by ZCKwebmaster on Thu, 09/29/2022 - 08:33

Jury

Beste ouders, verzorgers, familieleden, vrienden, bekenden,.......

Zoals bekend: geen zwemwedstrijden zonder vrijwilligers en juryleden.

Met name voor onze jongste zwemmers hebben we een tekort aan juryleden. Mede/met name door Covid-19 heeft het opstarten van een nieuwe cursus vertraging opgelopen. Dit willen we graag gaan inhalen. Zonder jury geen wedstrijd. Iedereen vanaf 16 jaar kan hierbij een bijdrage leveren.

Bij een gemiddelde wedstrijd in een 6 banen bad, zijn 18 juryleden nodig. Namens SG de Marlijn dragen we graag ons steentje bij aan de organisatie van wedstrijden. Maar ook bij deelname aan wedstrijden elders georganiseerd hebben we een verantwoordelijkheid voor het beschikbaar stellen van juryleden.

Wat houdt de cursus in:

In overleg met cursisten zal een schema worden opgesteld. Ca 5 avonden van ca anderhalf uur, waarbij een cursusleider jullie zal opleiden tot tijdwaarnemer.

Een tijdwaarnemer is verantwoordelijk voor de registratie van de gezwommen tijden, en de beoordeling van een deel van de zwemafstand (eerste slag na start, en bij keerpunt alles vanaf laatste slag voor, tot en met eerste slag na het keerpunt). Na de cursusavonden zal een examen worden afgenomen.

Is dit moeilijk ? Neen, er wordt tijdens de cursus uitgelegd waarop gelet moet worden, wat de regels zijn. Daarbij, vrijwel iedereen die bij wedstrijden als jury fungeert, is op deze manier begonnen. Iedereen kan het gemakkelijk leren. Vraag eventueel na bij gekende juryleden.

Voorwaarden:

De cursus wordt betaald door de club, alsmede het beschikbaar stellen van een stopwatch, klembord en KNZB polo.

De taak als jurylid is vrijwillig, maar niet geheel vrijblijvend.
Dit betekent: je krijgt vooraf een lijst met aankomende wedstrijden, met de vraag aan te geven wanneer je beschikbaar bent. Geen verplichting om alle wedstrijden beschikbaar te zijn, uiteraard indien aangemeld, rekenen we op aanwezigheid. Niets onredelijks. Wanneer je bij een wedstrijd van zoon/dochter/familielid/vriend/vriendin aanwezig bent kun je fungeren, er wordt niet gevraagd te jureren wanneer zoon/dochter niet zwemt (mag wel overigens).

Voordelen:

  •  Je maakt het mogelijk dat wedstrijden georganiseerd kunnen worden. In belang van alle zwemmers.
  • Je krijgt opleiding omtrent de zwemwedstrijden, dus de kennis over de zwemsport wordt vergroot.
  • Catering tijdens wedstrijden wordt verzorgd.


Nadeel:

  • Als jurylid ben je verantwoordelijk voor jouw baan. Dus als je zoon/dochter/familielid/vriend/vriendin in een andere baan zwemt, kun je dat minder goed volgen op het moment dat de zwemmer in jouw baan start/finish of keerpunt gaat verrichten.

Er vanuit gaand dat iedereen het belangrijk vindt dat de kinderen hun sport kunnen beoefenen, vertrouwen we erop dat het belang van deze oproep zal worden onderkend.

Een cursus zal enkel worden opgestart bij voldoende interesse. Bij beperkte interesse zal de cursus centraal worden gegeven. Bij voldoende interesse kunnen we de cursus naar Hulst halen.

Aarzel dus niet: meld je aan uiterlijk 2 oktober a.s., of bij twijfel, vraag informatie bij je club, in het zwembad, of via secretaris@zckoewacht.nl / zcdehonte@hotmail.com

Namens alle zwemmers: DANK !