Examen Startplan zwemmers komt eraan! 25-09

Ingediend door webmasterKoewacht op ma, 23/09/2019 - 20:43

Zoals bekend bij jullie zijn wij begin dit seizoen begonnen met het Startplan.
De trainingen op dinsdag en donderdag worden speciaal aangepast op de beginnende zwemmer.

Om te kijken hoever een zwemmer is en of hij al rijp is voor doorschuiven naar baan 6 hebben we 1 keer per maand een ' examenmoment' dit is elke laatste woensdag van de maand en vindt dus voor het eerst plaats op woensdag 25 September.

We willen hierbij dus alle zwemmers van het startplan (heb je afgelopen weken in baan 1 gezwommen, dan ben je een zwemmer van het startplan) uitnodigen om aanstaande woensdag mee te komen doen met het eerste examenmoment om te kijken hoever jullie staan. We zullen hierbij 2 slagen behandelen, namelijk borstcrawl en schoolslag. Aangezien dit het allereerste examen is en wij snappen dat dit allemaal wat spannend is voor de zwemmers, zien wij dit als een oefenexamen. Het zal hetzelfde gaan als alle toekomstige examens, maar hopelijk maken we het met een oefenexamen iets minder spannend.

Michiel (onze trainer waar de zwemmers wekelijks bij getraind hebben) zal er zijn om de opdrachten door te geven aan de zwemmers en mee te kijken met de examinator. De examinator zal Jelle (trainer bij onze club en ook jurylid op wedstrijden) zijn. Michelle (coördinator minioren) zal aanwezig zijn om te ondersteunen en eventueel vragen vanuit de ouders te beantwoorden.

Aangezien het de bedoeling is dat zwemmers voor alle 4 de slagen een certificaat halen, is het na dit examen nog niet mogelijk om door te schuiven naar baan 6. Dit zal dus op zijn vroegst na het examen eind oktober zijn.
Uiteraard krijgen de zwemmers na het examen van volgende week wel een certificaat waarop ze precies kunnen zien, hoe ze het gedaan hebben.

Het examen zal plaatsvinden tijdens de training, dit is tussen 18.15 en 19.45. We willen jullie vragen op tijd te zijn, zodat het examen om 18.15 direct kan starten.

Mochten jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie die uiteraard altijd stellen bij één van de coordinatoren (Eline, Joan of Michelle) of bij Michiel (de trainer aan het bad.)

We wensen in ieder geval alle zwemmertjes al heel veel succes.