Zwemclub Koewacht genomineerd voor Verkiezing Club van het Jaar

Submitted by
ZCKwebmaster
on
Tue, 04/06/2021 - 16:53

Club van het Jaar 
Zwemclub Koewacht is genomineerd voor de Verkiezing Club van het Jaar. We maken daarmee kans op de titel in de gemeente Terneuzen, de provincie Zeeland en misschien wel de landelijke titel.

Lees hier meer over de verkiezing

Iedereen kan vanaf 19 april tot 24 mei op Zwemclub Koewacht - Terneuzen stemmen via https://www.clubvanhetjaar.nl/zwemclub-koewacht

De Gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. We hebben minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar.

De vakjury kiest uiteindelijk de landelijke winnaar in de categorie sport en cultuur.


De belangrijkste mijlpalen van de verkiezing:

Planning

Naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’ en alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht, ontvangen de landelijke winnaars een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo. Alle gemeente- en provinciewinnaars ontvangen een online embleem welke zij een jaarlang in hun communicatie mogen inzetten.

Erbentyphoon

Erben Wennemars en Typhoon ambassadeurs van de verkiezing
Erben en Typhoon dragen als ambassadeurs de sport- en cultuurwereld en de verkiezing Club van het Jaar een warm hart toe. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière in sport of cultuur. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport waar Erben voorzitter van is.

Ambassadeur Erben Wennemars
Erben leerde op 4-jarige leeftijd schaatsen op de natuurijsbaan in Dalfsen. Zijn vader was, naast boer, penningmeester van de ijsclub. Niet gehinderd door bijzonder veel talent, maar in het bezit van een enorme dosis doorzettingsvermogen haalde hij op 17-jarige leeftijd de gewestelijke selectie. “Dit is het mooiste dat me ooit zal overkomen”, dacht hij bescheiden. Vijftien jaar later was hij meervoudig wereldkampioen. Erben draagt clubs in Nederland een warm hart toe. De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport waar Erben voorzitter van is.

Ambassadeur Typhoon
Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon is een verhalenverteller die op een eerlijke en kwetsbare manier rapt, spreekt en zingt. Hij groeide op in het Veluwse dorpje 't Harde en komt uit een muzikale familie. Typhoon heeft inmiddels diverse albums gemaakt, hits gescoord en prijzen gewonnen. Het clubleven is voor hem in veel opzichten belangrijk. Glenn vertelt: “Je ontwikkelt je er, kan je passie ontdekken en leert omgaan met diversiteit en inclusie. De vereniging is ook goed voor je gemeenschapszin, je bouwt er een band op. Ik vind dat altijd heel inspirerend. Ik heb tot mijn zestiende gevoetbald, bij SV ’t Harde, daar had ik de tijd van mijn leven. Mijn vader en zusje zaten bij een muziekvereniging. De kracht van verenigen heb ik dus al jong meegekregen.”