Corona update n.a.v. avond-lockdown

Submitted by
ZCKwebmaster
on
Sun, 11/28/2021 - 22:32

 Corona

Helaas is het weer tijd voor een update van de stand van zaken rondom Corona. Zoals uit het nieuws van de laatste dagen bekend zal zijn, geen goed nieuws. Met de nodige gevolgen.

Hieronder de hoofdpunten, met daar weer onder de uitgebreide uitleg. Belangrijkste: zorg voor jezelf, denk aan anderen, blijf gezond.

 • Trainingen: door de week niet meer mogelijk, Wachtebeke vrijdag, zaterdag en zondag wel. Aanmelden weer verplicht;
 • Zwemles: diplomazwemmen: ZCK zondag 12 december, de Honte zaterdag 18 december;
 • Clubkampioenschappen worden uitgesteld;
 • Gepland zwemkamp gaat voorlopig niet door.


Voor aanvullende info, in de bijlage het Protocal Verantwoord Zwemmen, gedeeld door de KNZB, geldig voor de watersport.

Trainingen:

De trainingen door de weeks zijn niet meer mogelijk, de komende weken. Omdat het zwembad vanaf 17.00 uur gesloten moet zijn.

Wat is er wel mogelijk (aanmelden verplicht secretaris@zckoewacht.nl en zcdehonte@hotmail.com) :

 • Vrijdagavond Wachtebeke (ZCK) 19.00 - 20.30 uur. We hebben 1 baan beschikbaar voor masters/recreanten, en 1 baan voor wedstrijdzwemmers. Aanmelden via secretaris@zckoewacht.nl is vanaf heden weer verplicht. Wachtebeke is een 50 meter bad, en de training is anderhalf uur. Niet geschikt voor de jongste zwemmers.
 • Zaterdagmiddag Hulst (de Honte) 15.30 - 17.00 uur. Beperkt aantal banen omdat ook zwemles wordt gegeven. Aanmelden via zcdehonte@hotmail.com is verplicht. Uiteraard zal er voor 17.00 worden gestopt, i.v.m. het vrijmaken van het zwembad uiterlijk om 17.00 uur. Zaterdag 18 december is er geen training, ivm afzwemmen diplomazwemmers (zie hieronder).
 • Zondagochtend Hulst (ZCK). In elk geval van 8.45 - 9.45 uur. We zijn aan het kijken of we hier nog 1 of 2 uur omheen kunnen huren, zodat alle doelgroepen kunnen blijven sporten. Wordt vervolgd. Zo snel als mogelijk zal duidelijkheid worden gegeven (in overleg met Reynaertland, organisatie trainers/vrijwilligers). Hoe dan ook: aanmelden zal zijn verplicht (secretaris@zckoewacht.nl).

 

Algemene maatregelen:

 • Ouder dan 12 jaar, dan is een geldige QR code met identificatie vanaf heden ook verplicht (zie protocal KNZB).
 • Bij ZCK is en blijft de looproute voor alle zwemmers via de herenkant van de kleedhokjes. 18+ neem een individueel hokje. Ouders die met zwemles kind begeleiden: individueel hokje. Jongeren kunnen grote hok gebruiken: meisjes het eerste vanaf de ingang gezien, jongens het achterste.
 • Bij de Honte idem, maar dan de dameskant van de kleedhokjes.
 • Wees tijdig aanwezig, ga niet richting kleedhokjes voordat je toestemming hebt van de aanwezige corona-coördinator. Volg aanwijzingen op.

 

Zwemles/diploma:

Ouders worden apart geïnformeerd. Afzwemmoment voor ZCK zal zijn zondag 12 december 8.45 - 9.45 uur. De Honte zal afzwemmoment hebben op zaterdag 18 december. Zaterdag 18 december is er dan ook geen training.

 

Clubkampioenschappen:

Deze worden uitgesteld, tot nader order. 2 belangrijke redenen: er kan vanaf nu niet door de weeks getraind worden, en, gezien de wedstrijd van vandaag voor de minioren, moeten we rekening gaan houden met een heleboel last minute afmeldingen en wijzigingen. Conclusie is dat de clubkampioenschappen op dit moment organiseren een schier-onmogelijke opdracht is. Zodra mogelijk zullen we een nieuwe datum prikken.

 

Zwemkamp:

Er was een zwemkamp gepland, voor 27-29 december. Dit zal ook niet doorgaan. Ook hiervoor geldt dat het risico te groot is. We kunnen er trainen, maar teambuilding, vele uren samen doorbrengen buiten het zwembad, is niet verantwoord, momenteel. Een nieuw zwemkamp plannen op korte termijn zal lastig zijn, maar zodra het kan, kijken we naar alternatieven.
 

Uiteraard houden we jullie zo veel als mogelijk op de hoogte.

bestuur van ZC Koewacht