Verslag ONMK lb 2019 Amersfoort

Ingediend door webmasterKoewacht op wo, 15/05/2019 - 19:34

ONMK2019lb
Met het succesvolle ONMK korte baan nog vers in het geheugen was het afgelopen weekend tijd voor de ONMK lange baan. Deze werden ditmaal in Amersfoort gehouden, in het moderne Amerena sportcomplex. Zet dit zwembad (meerdere baden, elektrische deuren, elektrische tijdwaarneming, 10 banen, gratis elektrische kluisjes, etc) in je hoofd even af tegen ons eigen Reynaertland en je beseft al bij binnenkomst dat dit het serieuzere werk is. 


onmkOp vrijdag kwamen alleen Ingeborg en Joan uit voor Koewacht. De 400 meter vrij was een redelijke lijdensweg voor Ingeborg, die helaas al een tijdje niet helemaal fit is. Gelukkig kon ze op deze speciale dag, haar verjaardag, rekening op steun van haar man Jelle, die tijdens die toernooi als starter van dienst fungeerde. Later op de ochtend kwam ook Joan nog in actie op de 100 meter vlinderslag. De eerste baan 'was nog leuk', bleek achteraf. Het zwemmen in een 50 meter bad was in ieder geval duidelijk onderschat.
In de middag stond voor beide dames nog de 100 meter vrij op het programma en voor Joan aanvullend ook nog de 200 meter rug. Net als in de ochtend verliep de 100 meter bij beide dames niet geheel volgens planning. Gelukkig was er achteraf nog een bronzen medaille voor Joan op de 200 meter rug, wat de pijn een beetje verzachtte.

Op zaterdag sloten naast Ingeborg en Joan ook Jessica en Josine aan voor de volgende dag. Als eerste was het de beurt aan Joan en Josine op de 50 vlinder. Josine, die helaas al een paar maanden geleden verhuisd is en sindsdien op zichzelf traint, zwom naar een keurig persoonlijk record! Ook Joan kan tevreden terugkijken op deze race. Vervolgens was het de beurt aan de overige 2 dames, die 200 meter schoolslag voor hun kiezen kregen. Ondanks de goede uitgangspositie van Jessica kon het helaas niet waargemaakt worden, maar desalniettemin hebben beide dames hun stinkende best gedaan om er het beste van te maken. Jessica maakte echter later op de middag de teleurstelling meer dan goed, door de 3e plek te veroveren op de 100 meter rugslag. Na het succes van Jessica mochten Joan en Josine nogmaals aan de bak op de 200 meter vrij. Wederom voor Josine een prima tijd, Joan had ondertussen de hoop op een fatsoenlijke tijd al opgegeven. Terecht, bleek achteraf. Na nog een korte pauze konden de dames aan de bak voor de 4x 50 wisselslag estafette. Helaas lukte het de dames ook hier niet om hun 3e plek te verdedigen. Uiteindelijk bleek de 5e tijd het best haalbare.

ONMK

Zondag was de groep weer gehalveerd tot 2 zwemmers, mede vanwege het uitvallen van Michiel die met een scheurtje in de enkel verstek moest laten gaan. Vandaag bestond 'Koewacht' uit Joan en Jessica. Double trouble, werd er al gegrapt. Joan mocht als eerste aan de start verschijnen voor de 50 meter rug. Hoewel beter dan de dag ervoor, was het nog niet om over naar huis te schrijven. Voor Jessica stond daarna de halve schoolslag afstand van de dag ervoor op het programma. Schoolslag bleek Jessica helaas dit weekend niet zo goed gezind. Ook hier helaas net geen podium. Als afsluiting van het toernooi zwommen beide dames de korste afstand van de vrije slag. Ondanks de gedachte dat dit de laatste grote wedstrijd onder de naam Koewacht zou zijn, lukte het Joan niet om nog 1x een mooi resultaat neer te zetten. Hoe anders was dit voor sprintkoningin Jessica, die op dit drukbezette nummer een mooie 2e plek noteerde en nog een zilveren medaille aan d'r buit toe kon voegen.

ONMKZoals net ook al even genoemd, voor de Masters van Koewacht was dit het laatste toernooi onder de bekende naam. Het volgende ONMK in januari zal gezwommen worden onder de naam 'SG de Marlijn', samen met onze nieuwe teamgenoten. We gaan er met z'n allen een succes van maken en zorgen dat ook De Marlijn bij de ONMK een graag geziene gast wordt en een geduchte tegenstander. Voor het zover is gaan we echter eerst uitrusten van dit weekend en ons opmaken voor het open water seizoen dat eraan komt!

De uitslagen zijn hier te vinden.