Welkom

Welkom

Zwemclub Koewacht
is een gezellige, bovenal sportieve club die in 2018 haar 50e verjaardag vierde. In die 50 jaar hebben we goede prestaties geleverd op regionaal en landelijk niveau.

De club bestaat uit sportieve leden en enthousiaste trainers en zwemlesgevers. Binnen ZC Koewacht werken we met verschillende afdelingen (Zwemles, Minioren, Junioren-Jeugd-Senioren, Masters-Recreanten).

In het verleden werden onze schoolslagteams regelmatig Nederlands Kampioen open water zwemmen tijdens de zomermaanden (toen o.l.v. José vd Berghe). In de wintermaanden komt de zwemclub zowel uit in de landelijke competitie, als in de Zeeuwse competitie.

Tevens leiden we jonge zwemmertjes op voor het Zwem-ABC. ZC Koewacht heeft als een van de eerste zwemverenigingen de NRZ Licentie voor het geven van zwemles behaald. Zodra onze leden het A-diploma behaald hebben kunnen ze ook starten met wedstrijdzwemmen.

Naast trainingen en wedstrijden zijn wij ook warm te krijgen voor andere dingen; zoals techniekdagen en het jaarlijkse trainingskamp voor de oudere zwemmers en het kamp van de kleintjes.

Indien je nog vragen hebt of indien je lid wilt worden van ZCKoewacht kun je contact opnemen met een van onze bestuursleden.

CodeBlauw

 

Kleding zwemmen

Ingediend door webmasterKoewacht op zo, 13/10/2019 - 14:00

Beste ouders,

Vanaf zondag 20 oktober gaan we weer met kleding aan zwemmen. We hebben dan nog 6 zondagen voor het diploma zwemmen op zaterdag 30 november.

Hieronder nog even de kleding eisen per diploma.

Zwemdiploma A

Wedstrijduitslag Minioren-Junioren Circuit deel 1 online

Ingediend door webmasterKoewacht op zo, 29/09/2019 - 19:02

Vanmiddag was de eerste minioren/junioren wedstrijd met de aparte slagen.

Zwemmertjes jullie hebben me zeer verast met de goede resultaten die behaald zijn deze middag.

Doe zo voort de komende wedstrijden.

We hebben gezien dat de borstcrawl benen en de onder water kicks geen probleem is voor jullie.

Dus laat dit ook zien op de training aan je trainer/trainster